Pensioenadvies

Uw pensioen is misschien niet iets waar u nu al bij stil staat. Toch is het juist op jongere leeftijd belangrijk om te weten hoe u er straks voor staat. U kunt dan nog op een goedkope manier iets regelen indien dat nodig is. Dat het goed is om op tijd naar uw pensioen te kijken blijkt ook al uit de huidige discussie over de AOW-leeftijd. Zoals u wellicht weet heeft de regering besloten om deze omhoog te trekken naar 67 jaar. Het is dan nog steeds mogelijk om eerder met pensioen te gaan, maar u ontvangt dan wel minder. Gelukkig zijn er nog steeds goede mogelijkheden om een aanvulling voor uzelf te regelen. Ook fiscaal is er daarbij vaak voordeel te behalen.

Ingewikkeld? Helemaal niet. Wij maken het voor u inzichtelijk en eenvoudig, zodat u meteen weet hoe uw persoonlijke situatie ervoor staat. Daarna kunt u zelf bepalen of een aanvulling wenselijk is en op welke manier. Het is belangrijk dat u nagaat welke voorzieningen al voor u getroffen zijn. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of het nodig is om zelf aanvullende voorzieningen te treffen. Ik zorg voor een naadloze aansluiting tussen úw specifieke wensen en omstandigheden en ik zorg voor een eigentijds, toekomstgericht advies. Als onafhankelijk intermediair is Kierkels Advies, in combinatie met een gerenommeerd pensioen-adviesbureau in staat u objectief te adviseren over alle vormen van persoonlijke aanvullingen. Door de afnemende rol van de overheid bent u namelijk steeds meer op uzelf aangewezen.

Aanvullend pensioen

Een aanvullend pensioen opbouwen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk verschillende manieren om een goede aanvulling voor uw oude dag te verzorgen. Tevens dient men rekening te houden met fiscale spelregels. De fiscale aftrek is namelijk beperkt. De meest voorkomende manier om voor een aanvullend pensioen te zorgen is een lijfrente af te sluiten.

Of u hiervoor in aanmerking komt moeten wij berekenen aan de hand van uw jaarruimte. Andere mogelijkheden om een aanvullend pensioen op te bouwen zijn: zelf beleggen, een spaarrekening bij de bank of een kapitaalverzekering afsluiten.

lid van

Hypotheekadvies

Links

Pensioen

Over ons

Verzekeringen

Contact

Contact

  • +31 (0)46 433 63 16
  • +31 (0)6 460 35 046
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bel mij terug